1
barryc
Re: Incorrect time showing
  • 2013/6/22 17:57

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


Nope,

setting both for Pacific time (i.e. local time) newbb reports the time as "The time now is 2013/6/22 19:44". It is actually 10:44.

There is some weird going on on this site, though. Previously I had a problem with posts to newbb not being accessible when logged in as admin. See https://xoops.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=76153

As you'll see in that thread, I decided it would be simplest and quickest to reinstall everything, after which everything worked. I have been out of town a few days but last night, when I logged on, I got the same server error, even though I hadn't changed anything. I'm really stumped by what is going on here.

Update: I have another install of xoops 2.5.6 on the same server for testing. It is not suffering the same problem as my live site (with admin not being able to read posts) but newBB is still reporting the time incorrectly. It is reporting it as server time +8 hours, as is my live site. So, the two problems don't seem to be related

Barry



2
barryc
Incorrect time showing
  • 2013/6/22 3:18

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


If I set the time zone in xoops general preferences correctly, namely US Mountain time for the server and Pacific time for the site, the time shown at the bottom of the page in New BB is way off. To get it to show correctly I have to set both server time and local time to GMT +1. Am I missing something obvious?

Barry Cooper



3
barryc
Re: Cannot post to forums
  • 2013/6/15 19:49

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


An update:

I got frustrated trying to figure out what the problem was so I tried a complete new install for this small site. That required some work to re-enter registered users, re-intall modules, etc. but it seemed the simplest thing to do. The good news is that the problems are no longer there. I have to believe that I had one or more corrupted files during my initial install.

Thanks to those who tried to help.

Barry



4
barryc
Re: Cannot post to forums
  • 2013/6/14 17:12

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


I cannot figure out where to get the value following # in your second suggestion below. I can get the post_id from the newbb tables, but where do I find the other value?

Incidentally, I set up a second test ID as admin and have the same problem with it. It does only affect admin users.

Barry

Quote:

irmtfan wrote:
You have a 500 error in submitting the post and in modules/newbb/viewtopic.php so Im sure it is not related to newbb. Im sure you have an issue in your configurations.
Newbb will work on php 5.2 but you will miss some few features.
If i were you i would do these:
- go to Cpanel and in modules/newbb and see if there is any error_log file there.
- provide us a full php info.
- try to see the topic by post_id instead of topic_id eg here:
this:
https://xoops.org/modules/newbb/viewto ... id=354122#forumpost354122
instead of this:

https://xoops.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=76153

- go to the _bb_posts table and find if posts exist there.

Usually 500 errors are very hard to debug but we will try to help you.



5
barryc
Re: Cannot post to forums
  • 2013/6/14 2:45

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


I haven't tried all of these yet, but I am sure the posts are in the tables because I can see them when logged on as an ordinary registered user. I only get the error when logged on as admin.

I did find an error log on modules/newbb and it is posted below. The errors seem to do with Protector. Interestsingly, when I try to open any of the tabs in Protector I get the same 500 error. Below is the error log

Barry Cooper

Error log follows:

[12-Jun-2013 16:24:09 America/Denver] PHP Strict Standards: Non-static method Protector::getInstance() should not be called statically in /home1/barrycne/nwk_lib/modules/protector/include/precheck_functions.php on line 12
[12-Jun-2013 16:26:51 America/Denver] PHP Strict Standards: Non-static method Protector::getInstance() should not be called statically in /home1/barrycne/nwk_lib/modules/protector/include/precheck_functions.php on line 12
[12-Jun-2013 16:27:29 America/Denver] PHP Strict Standards: Non-static method Protector::getInstance() should not be called statically in /home1/barrycne/nwk_lib/modules/protector/include/precheck_functions.php on line 12
[12-Jun-2013 16:29:54 America/Denver] PHP Strict Standards: Non-static method Protector::getInstance() should not be called statically in /home1/barrycne/nwk_lib/modules/protector/include/precheck_functions.php on line 12
[12-Jun-2013 16:29:57 America/Denver] PHP Strict Standards: Non-static method Protector::getInstance() should not be called statically in /home1/barrycne/nwk_lib/modules/protector/include/precheck_functions.php on line 12
[12-Jun-2013 16:30:00 America/Denver] PHP Strict Standards: Non-static method Protector::getInstance() should not be called statically in /home1/barrycne/nwk_lib/modules/protector/include/precheck_functions.php on line 12
[12-Jun-2013 16:30:40 America/Denver] PHP Strict Standards: Non-static method Protector::getInstance() should not be called statically in /home1/barrycne/nwk_lib/modules/protector/include/precheck_functions.php on line 12



6
barryc
Re: Cannot post to forums
  • 2013/6/13 0:20

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


Mamba,

is there another news module you can recommend? I assumed the one I found on Sourceforge was the one you refer to in your green and yellow form.

I recently found a post you made regarding the basic module pack for 2.5.5 and i assume that most if not all of those work in 2.5.6. As I gave up the webmaster position on the large site I used to maintain, I am a bit out of touch with recent developments on Xoops. Is there some recent post listing the modules available for 2.5.6. I must say I've been frustrated trying to find modules that are known to work.

Barry



7
barryc
Re: Cannot post to forums
  • 2013/6/12 23:13

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


I think my hosting company has helped me find the problem. First, we upgraded my PHP version to 5.3.25. That did not fix the problem. The techs at my hosting company then looked more closely at the problem. Here is what they report:

"The error is not a php error, its actually not outputting anything from that page. There appears to be (as far as I can tell) a variable that is not getting set correctly called $isadmin

in this file
~/public_html/nwkillies/modules/newbb/viewtopic.php

on line 87
$isadmin = newbb_isAdmin($forum_obj);"


I was indeed logged in as admin when I had this problem. To test this I created a test user with simple registered user status and logged in under that name. Lo and behold, I was able to see a couple of test posts I had created as admin and when I click on them I can read the post. Therefore the problem seems to be a bug in newbb related to being logged in as admin. I also posted a test message as a registered user and it shows up.

The sad news is that xNews 1.70 is not working even when logged in as a registered user. Test posted news does not show up. I will probably downgrade to 1.68, which is the version listed in Mamba's green and yellow form.

I have also installed XoopsPoll as modified by zyspec and that is working.

Should I report this apparent bug in newBB somewhere specific?

Barry Cooper



8
barryc
Re: Cannot post to forums
  • 2013/6/12 0:25

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


Well, 2.5.6 is supposed to be compatible with PHP >=5.2, even though 5.3 is recommended.

Barry Cooper



9
barryc
Cannot post to forums
  • 2013/6/11 23:21

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


I have just begun work on a new web site using Xoops 2.5.6. I installed NewBB 4.3 and set up some categories and forums. I just tried to post a message to one forum. I can type in the message but when I try to submit it I get an error, as shown below. If I look at the forum content I see the post and the link seems to be right, e.g. http://www.nwkillies.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=7. If I click on that message heading I get the same error message, as below. The address nwkillies.org is an add-on domain on the server serving my personal domain. It is running PHP version 5.2.17, mySQL 5.5.32-log.

The error below occurs using Chrome. Using Safari (on a Mac) I just get a while page, no error message. I also just tried to post to xNews 1.70 and could not. I tried from both the user side and the admin side and nothing appears when I post.

The fact that both fail suggests something wrong on the server but I have no idea what. Any suggestions would be welcomed.

Server error
The website encountered an error while retrieving http://www.nwkillies.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=7. It may be down for maintenance or configured incorrectly.
Here are some suggestions:
Reload this webpage later.
HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfill the request.

Barry Cooper



10
barryc
Re: Content Module and XOOPS 2.4.1
  • 2013/6/10 16:28

  • barryc

  • Just can't stay away

  • Posts: 480

  • Since: 2004/3/20


I'm having the same problem on Xoops 2.5.6. When adding content there is no submit button. Is there a fix? If not, is there another module for adding static pages to a site?

As a long time Xoops user, I'm feeling very frustrated trying to build a new site in 2.5.6, in that I have looked at the file that Mamba posted, with green and yellow highlighted modules, but it is by no means clear what each module does, and many of those I have looked for I can't find. For example, I looked for xContent but could only find a forum thread about it. The link to download it didn't work.

Barry Cooper




TopTop
(1) 2 3 4 ... 41 »



Login

Username:
Password:

Lost Password? Register now!

Who's Online

67 user(s) are online (36 user(s) are browsing Support Forums)


Members: 0


Guests: 67


more...

Donat-O-Meter

Stats
Goal: $100.00
Due Date: May 31
Gross Amount: $0.00
Net Balance: $0.00
Left to go: $100.00
Make donations with PayPal!

Latest GitHub Commits