xoops forums

Forum Index


Board index » All Posts




zombie_woof

Just popping in
Posted on: 2003/3/1 13:29
zombie_woof
zombie_woof (Show more)
Just popping in
Posts: 6
Since: 2002/9/16
#292171

xoopsgallery 1.3.3 requests

I was able to upgrade my older version of gallery to xoopsgallery 1.3.3 after upgrading to xoops2. I know it was mentioned that xoopsgallery would not be supported, but I want make a couple requests in case you work on it more.

1. I noticed that new images all have database entries in xoopsgallery_image, and people can submit/view comments for these pics. After using the new gallery some, I learned that if I moved an old pic to another album, the database entries was created for it, and comments system was available. Will someone write a script that will bring all the old pics up-to-date with the same properties of new pics? Also, is it possible to migrate comments from the old system to the XOOPS comments system?

2. Another thing I found, is if you click on a pic directly, you can add/view comments for it. But if you are navigating from one pic to the next from within an album, the comments aren't available. The only thing I see when looking at the url is that the 'xoops_imageid' isn't getting passed when navigating pic to pic. If someone works on the gallery more, will you change it so the comments are available either way?

thanks,

Peter


Nardi

Just popping in
Posted on: 2003/3/1 3:06
Nardi
Nardi (Show more)
Just popping in
Posts: 3
Since: 2003/2/3 4
#292172

Re: Problems creating language file

I will but it might be a while as I don't have too much time to work on that. Only a few hours here and there.


w4z004

XOOPS Advisor
Posted on: 2003/2/28 12:17
w4z004
w4z004 (Show more)
XOOPS Advisor
Posts: 340
Since: 2001/12/13
#292173

Re: Problems creating language file

When you have finished, please send to me for upload with the rest of the languages.


Nardi

Just popping in
Posted on: 2003/2/28 6:59
Nardi
Nardi (Show more)
Just popping in
Posts: 3
Since: 2003/2/3 4
#292174

Re: Problems creating language file

Nevermind. I found my problem. I accidentally deleted one of the stupid single quotes.


Nardi

Just popping in
Posted on: 2003/2/28 6:30
Nardi
Nardi (Show more)
Just popping in
Posts: 3
Since: 2003/2/3 4
#292175

Problems creating language file

I am creating an albanian language file. I only have translated a few files so far. I just got done translating most of the global.php file and it is not showing my translation but the XOOPS variable name (_LOGIN or _PASSWORD). Now, I am using character set ISO-8859-1 and language code al and multibyte is 0. I even opened it with notepad and saved it from notepad thinking that TextPad was having some to do with the problem. The funny thing is that my other files display correctly and have some of the same characters. I have looked at the file several times to see if I missed a comma or a quotation mark but everything seems ok. Are there any characters that I need to escape that I don't know about.? Any Ideas?


onokazu

XOOPS Founder
Posted on: 2003/2/28 0:31
onokazu
onokazu (Show more)
XOOPS Founder
Posts: 617
Since: 2001/12/13
#292176

Re: xoopsGallery 1.3.3 Problem and PHP via CGI

Quote:

skaag wrote:

On the other hand, I have some weird bug here. The upload window's icons don't show up. When I click on Properties for the images, I get this weird URL:

http://www.texasriverbass.com/sites/t ... llery/images/computer.gif

As you can see, gallery is trying to read the images from a combination of XOOPS_PATH and XOOPS_ROOT_PATH together...!

I am still debugging this right now to try and find the cause of the problem, but if someone has a quick solution up their sleeve, I will be glad to hear it here. There is no permission problem on my site, and safe_mode is off.

Another issue here is that after I update the preferences for Gallery, right after the transition screen where it says "Database has been updated successfuly", the module redirects to the wrong location:

Not Found
The requested URL /modules/xoopsgallery/admin/index.php was not found on this server.


Both of them are known problems and will be fixed with the next patch.


skaag

Just popping in
Posted on: 2003/2/28 0:07
skaag
skaag (Show more)
Just popping in
Posts: 3
Since: 2002/8/14
#292177

Re: xoopsGallery 1.3.3 Problem and PHP via CGI

Here my problem is different...

I never had a problem with permissions because I chmod the module do 775 before I install it, and again after it is installed. The owner is myself, and the group is always www-data (the Apache group), so Apache can always write to the module's directories.

On the other hand, I have some weird bug here. The upload window's icons don't show up. When I click on Properties for the images, I get this weird URL:

http://www.texasriverbass.com/sites/t ... llery/images/computer.gif

As you can see, gallery is trying to read the images from a combination of XOOPS_PATH and XOOPS_ROOT_PATH together...!

I am still debugging this right now to try and find the cause of the problem, but if someone has a quick solution up their sleeve, I will be glad to hear it here. There is no permission problem on my site, and safe_mode is off.

Another issue here is that after I update the preferences for Gallery, right after the transition screen where it says "Database has been updated successfuly", the module redirects to the wrong location:

Not Found
The requested URL /modules/xoopsgallery/admin/index.php was not found on this server.

--------------------------------------------------------------------------------

Apache/1.3.27 Server at texasriverbass.com Port 80

Is this just some silly bug?

Skaag


randyg23

Just popping in
Posted on: 2003/2/27 20:48
randyg23
randyg23 (Show more)
Just popping in
Posts: 11
Since: 2003/2/4 1
#292178

Re: xoopsGallery 1.3.3 Problem and PHP via CGI

I have no clue. maybe contact your service provider and ask them to turn it off???


AndyB

Just popping in
Posted on: 2003/2/27 20:11
AndyB
AndyB (Show more)
Just popping in
Posts: 13
Since: 2003/2/19
#292179

Re: remembering logins?

Is any of Xoops2 developers reading this discussion? What are the chances of permanent loging being implemented in the final Xoops2? I would like to know that before I'll start customizing XOOPS for my own site because if permanent login is not possible with XOOPS I would have to look for an alternative.

Andy


L4ou

Just popping in
Posted on: 2003/2/27 19:24
L4ou
L4ou (Show more)
Just popping in
Posts: 4
Since: 2003/1/22
#292180

Re: xoopsGallery 1.3.3 Problem and PHP via CGI

setting them to 777 helped and the path is correct because I get the error message that gallery says means that safe mode is enabled on my server. It is enabled and I can't turn it off (not root). So I can't use it as made, unless there's some way to run it under PHP via CGI. Dunno.