1
josez
how to remove "modules/modulename" from the mainpage?
  • 2007/7/13 11:33

  • josez

  • Just popping in

  • Posts: 19

  • Since: 2005/2/11


Hello. i have been using XOOPS for my site more than two years. my site is wargaming.sk . now i am trying to do some SEO optimizations and my biggest concern is how to remove the "/modules/news" from the main page url. that is because url wargaming.sk/ has google rank 4 and wargaming.sk/modules/news/ has google rank 2.
i see that xoops.org page has done this somehow.

2
skenow
Re: how to remove "modules/modulename" from the mainpage?
  • 2007/7/13 12:47

  • skenow

  • Home away from home

  • Posts: 993

  • Since: 2004/11/17


XOOPS.org does not have a module set to display on the home page (Administration Menu > System Admin > Preferences > General Settings > Module for your start page: None )

3
bjbtexas
Re: how to remove "modules/modulename" from the mainpage?
  • 2007/7/13 13:38

  • bjbtexas

  • Not too shy to talk

  • Posts: 106

  • Since: 2004/7/3 2


Quote:

skenow wrote:
XOOPS.org does not have a module set to display on the home page (Administration Menu > System Admin > Preferences > General Settings > Module for your start page: None )


After that you set up blocks under the system module. I use blocks on all of my sites, because of the SEO issue you mention.

Good Luck,

4
josez
Re: how to remove "modules/modulename" from the mainpage?
  • 2007/7/13 13:52

  • josez

  • Just popping in

  • Posts: 19

  • Since: 2005/2/11


oh, i see, thank you!

5
josez
Re: how to remove "modules/modulename" from the mainpage?
  • 2007/7/13 13:55

  • josez

  • Just popping in

  • Posts: 19

  • Since: 2005/2/11


one more thing - is it possible to remove the "/index.php" string from the URL too?

6
Cuidiu
Re: how to remove "modules/modulename" from the mainpage?
  • 2007/7/13 19:09

  • Cuidiu

  • Quite a regular

  • Posts: 358

  • Since: 2006/4/23


I'm curious, how does setting up blocks under the system module help with SEO? Are you referring to using a custom block for information on the home page? Does it really make that much of a difference? I don't have a module set to display on the home page so I guess I don't understand how it could affect SEO.


Quote:
bjbtexas wrote:
After that you set up blocks under the system module. I use blocks on all of my sites, because of the SEO issue you mention.

Good Luck,
Working sites:
XOOPS 2.0.16 PHP 5.2.2, MySQL 5.0.24a-standard-log, Apache/2.0.54 (Unix)
XOOPS 2.2.4, PHP 4.3.10, MySQL 3.23.58, Apache/1.3.33 (Unix)

Login

Username:
Password:

Lost Password? Register now!

Who's Online

65 user(s) are online (39 user(s) are browsing Support Forums)


Members: 0


Guests: 65


more...

Donat-O-Meter

Stats
Goal: $100.00
Due Date: Jun 30
Gross Amount: $0.00
Net Balance: $0.00
Left to go: $100.00
Make donations with PayPal!

Latest GitHub Commits