1
domineaux
Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/25 3:03

  • domineaux

  • Quite a regular

  • Posts: 389

  • Since: 2002/9/29


Anyone know if there is a mod now or someone is working on that builds the tabbed blocks like these?

http://www.yahoo.com/

PostNuke

http://www.natewelch.com/index.php?module=BlockHome&func=main&pid=1

2
WarDick
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/25 9:22

  • WarDick

  • Just can't stay away

  • Posts: 890

  • Since: 2003/9/13


Check out this script at DynamicDrive
It was designed to emulate yahoo.
Urging XOOPS to be the Best It Can Be.
Richard......

3
Peekay
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/25 10:34

  • Peekay

  • XOOPS is my life!

  • Posts: 2335

  • Since: 2004/11/20


I believe 'News' 1.44 enables tabbed display of news categories in it's spotlight block.

I wrote a small hack for the 'Content 0.5' module that presents articles with tabs. Details and links in this post.
A thread is for life. Not just for Christmas.

4
Will_H
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/25 12:22

  • Will_H

  • Friend of XOOPS

  • Posts: 1786

  • Since: 2004/10/10



5
domineaux
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/25 18:11

  • domineaux

  • Quite a regular

  • Posts: 389

  • Since: 2002/9/29


A couple ideas.

The Tabbed content on the dynamic site mentioned above is a script. That means you have to change the script contents everytime you want to change data in the tabbed content block. A time consuming process to be honest, most of us just don't have.

If we used such a script we would need a tabbed content generation software module that can create or edit content in the script with a copy & paste function for placement of the finished documents in blocks on Xoops.

I have this great little DHTML tool I got from CoffeeCup that I use to create dynamic tiered menus on my sites. It's not the coolest thing you ever used, but it does facilitate the creation of menu item changes very quickly. I poke the script the little application creates into a block and set position for placement within the script. Actually, I use a blank title block, place the script inside the XOOPS custom block. It's so darn easy it defys logic. LOL

If we had an XOOPS type module similar to News, etc. we could create or edit the tabbed content from the admin panel. This would of course be the proper way to do it.
We would need the ability to create multiple blocks of this type.

Also note on the yahoo.com the tabbed content has several links with little thumbnail pictures for accessing further content from each tab page. Yahoo little tabbed blocks are awesome for managing a lot of content.

Tabbed Content blocks could further be enhanced with scrolling data ability. Users could click on a tabbed block and have a scroll presentation of many items of interest. A mouseover could stop the scroll and a click could take the user there.

Competition for keeping interest in our sites becomes more of an issue daily. There are alot of sharp marketers taking on website development very seriously.

6
damaster
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/26 8:01

  • damaster

  • Just can't stay away

  • Posts: 556

  • Since: 2003/5/11


Hi,


There's already a XOOPS module, ajaxblock, ported by Hiro, with a nice user interface.
Please, check this thread or this wiki page for the 'how to'.

And finally, this personalized version here, which match site needs (en/fr).
It manages bbcode and html. Through css, the content can be easily set to fix height with an auto scroll.

Best Regards,
I like people more than machines or money. But that's me!
Lets do something good and great: Lets do open source!

7
preachur
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/26 9:10

  • preachur

  • Just can't stay away

  • Posts: 525

  • Since: 2006/2/4 4


Check out this thread:
https://xoops.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=56262&start=10

and see my example here:

http://manufacturedsand.com

With that you can easily populate the ajax tabbed widget with content from any XOOPS block. It works great.
Magick can never be restrained, but when freely given is thrice regained!

8
script_fu
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed

Quote:

I have this great little DHTML tool I got from CoffeeCup that I use to create dynamic tiered menus on my sites.


1) Hey do you have a link to this coffeeCup tool?

2) What is the name of the tool?


Thanks in Advance

9
damaster
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/26 17:21

  • damaster

  • Just can't stay away

  • Posts: 556

  • Since: 2003/5/11


Hi,

Instead hack, a module like Ajaxblock can provide an User Interface and include plugins for other modules. A XOOPS checkbox array class to manage each installed block a tab, would make end-user life easy!
I like people more than machines or money. But that's me!
Lets do something good and great: Lets do open source!

10
domineaux
Re: Tabbed Blocks to handle more content needed
  • 2007/1/26 17:38

  • domineaux

  • Quite a regular

  • Posts: 389

  • Since: 2002/9/29


Coffecup.com then go to Free stuff. It's called DHTML menu builder.

I love it. You do have to tweak the locations abit to get set up right on your theme pages. If you have a good theme that keeps you stuff in one place as you move through your site the menu this works well.

PM if you need more info.

Login

Who's Online

105 user(s) are online (74 user(s) are browsing Support Forums)


Members: 0


Guests: 105


more...

Donat-O-Meter

Stats
Goal: $100.00
Due Date: Jan 31
Gross Amount: $0.00
Net Balance: $0.00
Left to go: $100.00
Make donations with PayPal!

Latest GitHub Commits