1
peterr
New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/9/15 5:54

  • peterr

  • Just can't stay away

  • Posts: 518

  • Since: 2004/8/5 9


Hi,

Trying to help someone with a new 2.0.15 installation. When a new user is registered, the email is sent okay, and then when the user activates the account, we get the message ...

=======
Selected account is already activated!
If the page does not automatically reload, please click here
=======

and then the URL has the activation key appended, and tries to redirect, and goes round and round and round, ... for ever.

There have been complete re-installations, and the same problem appears. We have applied the CVS mods, just in case that was the problem, seehttps://xoops.org/modules/news/article.php?storyid=3323&com_id=31687&com_rootid=31660&#comment31687

Any clues ?
NO to the Microsoft Office format as an ISO standard.
Sign the petition

2
peterr
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/9/15 6:03

  • peterr

  • Just can't stay away

  • Posts: 518

  • Since: 2004/8/5 9


I see someone else has the same problem ..

https://xoops.org/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=flat&topic_id=50118&forum=1
NO to the Microsoft Office format as an ISO standard.
Sign the petition

3
riosoft
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/9/15 6:50

  • riosoft

  • Not too shy to talk

  • Posts: 191

  • Since: 2003/11/8


Yes, me too!
Xoops 2.0.13.2 no problem (same server)

?????
...

4
peterr
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/9/15 6:54

  • peterr

  • Just can't stay away

  • Posts: 518

  • Since: 2004/8/5 9


I thought this bug -http://svn.sourceforge.net/viewvc/xoops/XoopsCore/trunk/htdocs/include/checklogin.php?view=log

may fix it, because XOOPS is installed within a sub folder. Applied the new file (which seemed to be the same as the version from 2.0.15 anyway), but the problem still occurs.
NO to the Microsoft Office format as an ISO standard.
Sign the petition

5
riosoft
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/9/15 7:11

  • riosoft

  • Not too shy to talk

  • Posts: 191

  • Since: 2003/11/8


I have applied Security Image (Catpcha) hack and automatic activation at the moment.
...

6
peterr
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/9/15 7:14

  • peterr

  • Just can't stay away

  • Posts: 518

  • Since: 2004/8/5 9


The message is coming from this define in /language/english/user.php

define('_US_ACONTACT','Selected account is already activated!');


and is displayed from user.php

if ($thisuser->getVar('actkey') != $actkey) {

        
redirect_header('index.php',5,_US_ACTKEYNOT);

    } else {

        if (
$thisuser->getVar('level') > ) {

            
redirect_header('user.php',5,_US_ACONTACT);

        } else {


I have compared an earlier version of user.php to the version included with 2.0.15, and found these differences ..

L59         } elseif ( $xoopsUser ) {


R59         } elseif ( !empty($_GET['xoops_redirect']) ) {
              
header('Location: '.$_GET['xoops_redirect']);
          } else {


the "left" side is the earlier version, so in version for 2.0.15, it has extra code for the redirect, which is the problem, the 'redirect' has the activation key/code in it, and keeps looping.
NO to the Microsoft Office format as an ISO standard.
Sign the petition

7
jensclas
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??

Can you please report this at 'report core bug' on the left? Thanks

8
peterr
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/9/15 7:23

  • peterr

  • Just can't stay away

  • Posts: 518

  • Since: 2004/8/5 9


This version of user.php (# 630), which is included with XOOPS 2.0.15 is part of the branch, but not part of the core.

http://svn.sourceforge.net/viewvc/xoops/XoopsCore/branches/2.0.x/2.0.15/htdocs/user.php?revision=630&view=markup&pathrev=630

I don't know how the CVS all fits together, but version #2 of user.php is what is shown to be as part of the core for 2.0.15

Is this strange, I don't know ??

We might try the earlier version of user.php, and see if this problem still occurs.
NO to the Microsoft Office format as an ISO standard.
Sign the petition

9
peterr
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/9/15 7:24

  • peterr

  • Just can't stay away

  • Posts: 518

  • Since: 2004/8/5 9


Quote:

jensclas wrote:
Can you please report this at 'report core bug' on the left? Thanks


Oops, I was editing whilst you posted, .. will do.
NO to the Microsoft Office format as an ISO standard.
Sign the petition

10
WarDick
Re: New 2.0.15 install - activation key appended ??
  • 2006/10/1 3:39

  • WarDick

  • Just can't stay away

  • Posts: 890

  • Since: 2003/9/13


This is a very embarrassing problem indeed.

It is the first encounter a user has with a new site.

It has been reported on Sept. 15, 2006.

Does anyone have any solutions?
Urging XOOPS to be the Best It Can Be.
Richard......

Login

Who's Online

54 user(s) are online (36 user(s) are browsing Support Forums)


Members: 0


Guests: 54


more...

Donat-O-Meter

Stats
Goal: $100.00
Due Date: Nov 30
Gross Amount: $0.00
Net Balance: $0.00
Left to go: $100.00
Make donations with PayPal!

Latest GitHub Commits