xoops forums

wolfone

Just popping in
Posted on: 2006/4/14 17:44
wolfone
wolfone (Show more)
Just popping in
Posts: 17
Since: 2006/4/5 2
#1

Prob installing myAlbum-P

Would anyone have any idea if I've done something wrong or what I should do, this is the error message I'm getting after trying to install myalbum

Invalid default value for 'res_x'

Unable to install myalbum. Error(s):

I would appreciate very much any assistance :)

wolfone
Posted on: 2006/4/14 21:34
jensclas
jensclas (Show more)
Posts: 2089
Since: 2004/10/31
#2

Re: Prob installing myAlbum-P

Sorry there is no direct answer coming...

First of all what version of XOOPS are you installing the module to? Other versions? PHP? Apache etc?

Second it is possible some of the files didn't get ftp'd properly so try from the beginning again - one folder at a time to make sure the whole module has arrived safe and sound.

Browse this site doing a search on Myalbum and see if someone else has had the same problem - the answer might already be here.

You could choose a different image module if the probelm recurs - try xcgallery.

HTH

khuhner

Quite a regular
Posted on: 2006/4/15 4:44
khuhner
khuhner (Show more)
Quite a regular
Posts: 232
Since: 2006/1/6 3
#3

Re: Prob installing myAlbum-P

Quote:

Invalid default value for 'res_x'

Unable to install myalbum. Error(s):


I had a similiar error installing MyAlbum. Check the sql files and make sure you have something like this:

res_x int(11) NOT NULL default '0',

I believe the intial downloaded files dont have the "default '0'" part.

Kurt

wolfone

Just popping in
Posted on: 2006/9/7 15:52
wolfone
wolfone (Show more)
Just popping in
Posts: 17
Since: 2006/4/5 2
#4

MyAlbum: Invalid default value for 'res_x'

I had the following problem installing Myalbum some months ago

Invalid default value for 'res_x'

I used Kurt advice and changed the following line in the sql files found in myalbum

res_x int(11) NOT NULL default '', to

res_x int(11) NOT NULL default '0', BUT found that I was still getting the same error message. then thinking that all I should do is go through all the digits - one of them had to work and found that if you change these two lines

res_x int(11) NOT NULL default '',
res_y int(11) NOT NULL default '',

TO

res_x int(11) NOT NULL default '2',
res_y int(11) NOT NULL default '2',

then MyAlbum installs perfectly.

carpino

Just popping in
Posted on: 2006/11/30 1:11
carpino
carpino (Show more)
Just popping in
Posts: 16
Since: 2006/6/20
#5

Re: MyAlbum: Invalid default value for 'res_x'

wolfone's solution works perfectly for me too thanks!!!

Peekay

XOOPS is my life!
Posted on: 2006/11/30 11:15
Peekay
Peekay (Show more)
XOOPS is my life!
Posts: 2335
Since: 2004/11/20
#6

Re: MyAlbum: Invalid default value for 'res_x'

@wolfone

Using the forum search facility can often yield a solution for you quickly. For example, if you search for 'res_x' you'll see this question has already been answered in another thread.
A thread is for life. Not just for Christmas.