xoops forums

nightshade

Just popping in
Posted on: 2005/6/18 11:28
nightshade
nightshade (Show more)
Just popping in
Posts: 34
Since: 2005/6/11
#21

Re: Lost my Control Panel Xoops 2.0.9.3

ok will try that now. by the way, went to your site. it is AMAZING. i loved the design immensely. will go try to do the update and things now

jandrews

Just popping in
Posted on: 2005/6/18 11:48
jandrews
jandrews (Show more)
Just popping in
Posts: 31
Since: 2005/6/5 9
#22

Re: Lost my Control Panel Xoops 2.0.9.3

Quote:

jdseymour wrote:
Did you happen to update your forums since the backup?
If you did upload the current version to the server.

Check your database in PHPmyadmin and see if all looks OK.

In the database go to the bottom of the main list, select all tables, and choose repair from the dropdown menu.


Damn, I uploaded an old forum an now the forum is wrecked.

I did a chek and a repair of the database, and all seems fine.

I admit though, I do not understand very much about phpmyadmin and DB's in general.

This is insane and I have not slept yet.

This is such a disaster. I am inclined to believe that the solution is to install another XOOPS in another folder, and then upload an old database to that new installation along with the other modules?

Is this worth it and doable?

Is there someone I can hire to fix this, who will?
-------------------------------------
The situation is as follows right now:

1. The button System apears in main menu, but links to every current page, and therefore is uselss.

2. All modules appear in admin panel, but system and backup buttons do not work. The create browser error pages.

3. I have no access to any system functions, but the drop down menu works. The buttons in the drop down do not though.

4. I cannot get to the groups control, nor to any system function.

5. The site overall, www.jewishmayhem.com/magazine seems to work just fine.

6. The NewBB forums are crapped out.

7. For some reason, the theme is showing old links to things, like another forum I once had linked up.
---------------------------------------
So in short, I need to do something here because without system involved, Im up shit$ creek.

Thank you very very much for all any any help!

jdseymour

Friend of XOOPS
Posted on: 2005/6/18 12:41
jdseymour
jdseymour (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 3782
Since: 2004/11/11
#23

Re: Lost my Control Panel Xoops 2.0.9.3

Very sorry about your troubles. If you have not updated anything in the database, a recent file backup of your site should work with no troubles. I would right now before going any further back up the database again.

If you wish to do a reinstall and redo the site to current read the XOOPS Site Migration article for suggestions.

If you want help in restoring your site see This Page.

I myself believe the old URLs are showing due to the old backup uploaded and could be fixed with a current file (not database) backup.

HTH.

jandrews

Just popping in
Posted on: 2005/6/19 3:39
jandrews
jandrews (Show more)
Just popping in
Posts: 31
Since: 2005/6/5 9
#24

Re: Lost my Control Panel Xoops 2.0.9.3



FIXED!!!

Thank you JDSEYMOUR!!!

1. I backed up the DB onto my HD using the b/u module.

2. Saved the site's file structure onto my HD via ftp.

3. Uninstalled XOOPS completely.

4. Recreated the root folder.

5. Reinstalled xoops

6. U/L all of the modules, overwriting the default modules that comes with install.

7. Via phpmyadmin, I dropped all of the tables in the DB in mysql.

8. U/L the B/U DB via phpmyadmin

9. Works like nothing had ever happend!

jdseymour

Friend of XOOPS
Posted on: 2005/6/19 7:32
jdseymour
jdseymour (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 3782
Since: 2004/11/11
#25

Re: Lost my Control Panel Xoops 2.0.9.3

Very glad to here that.

Good luck with the site, and continue keeping the backups, they are life savers in a pinch.