xoops forums

AHLIS

Not too shy to talk
Posted on: 2009/1/6 18:36
AHLIS
AHLIS (Show more)
Not too shy to talk
Posts: 189
Since: 2004/12/12
#21

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

XAMPP
XOOPS Version - XOOPS 2.3.2
PHP Version - 5.2.6
MySQL Version - 5.0.67-community
Server API Version - apache2handler
OS Version - WINNT

safe_mode - Off
register_globals - Off
magic_quotes_gpc - On
allow_url_fopen - On
fsockopen - On
allow_call_time_pass_reference - On
post_max_size - 16M
max_input_time - 60
output_buffering -
max_execution_time - 60
memory_limit - 32M
file_uploads - On
upload_max_filesize - 32M
------------------------------
Hi,

I'm trying CBB 4RC and when I post a message both new topic and reply I got a page with this lines:

Array
(
)


The new post never appers in the forum.

Do I have to change anything in some file?

Best regards / Ahlis

Kiwi_Chris

Just popping in
Posted on: 2009/1/19 8:06
Kiwi_Chris
Kiwi_Chris (Show more)
Just popping in
Posts: 79
Since: 2009/1/3 2
#22

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

Hi, I am also having this same issue.

If I do a fresh install, the forum seems to work fine.
When upgrading it fails same as post above
array
(
)
new poster does not appear
this error for posting new thread or reply post.

any one had this issue and was able to fix?

Is there a way to save the data for the forums - so I can then do a fresh install (which works) and then over write the forum data so no forum/post data is lost?

Kiwi_Chris

Just popping in
Posted on: 2009/1/21 3:44
Kiwi_Chris
Kiwi_Chris (Show more)
Just popping in
Posts: 79
Since: 2009/1/3 2
#23

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

I have decided to reinstall a fresh copy, as my site is new this can be done without too many issues.

I will better update my database/files in future.

the upgrade DOES not work anyone considering to doing an upgrade is advised not to until all bugs have been resolved, I was not able to find a fix.

eparcyl92

Just popping in
Posted on: 2009/1/29 5:23
eparcyl92
eparcyl92 (Show more)
Just popping in
Posts: 30
Since: 2008/7/6 8
#24

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

Quote:

Hi,
I'm trying CBB 4RC and when I post a message both new topic and reply I got a page with this lines:
Array
(
)


The new post never appers in the forum.

Do I have to change anything in some file?

Hello,
I have the same problem and I can not find the cause and solution.
Good day

eparcyl tranquil !!!

riderrider

Just popping in
Posted on: 2009/2/4 17:57
riderrider
riderrider (Show more)
Just popping in
Posts: 14
Since: 2006/11/12
#25

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

Quote:

karasu wrote:
I found another bug about permission i can set the permission table but the user doesn't get the permission for the ex: i set user can edit own post but the user can not edit their post, and it happen with the attach signature too.

It's look like the user that have the module rights only can use the right permission table.


I have this problem too. I upgrade XOOPS from 2.0.18 to 2.3.2b, CBB from 3.0.8 to CBB4RC.

When I tried to add new forums in admin page, I set all the permission correctly. But only Admin can access the new added forum. It seems the permission table is not written or read properly.

Tried to roll back to CBB3.08,got
Array
(
)

when I tried to post new messages.

riderrider

Just popping in
Posted on: 2009/2/4 20:17
riderrider
riderrider (Show more)
Just popping in
Posts: 14
Since: 2006/11/12
#26

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

I tried it in a newly installed XOOPS 2.3.2b system. It has the same problem.

When you set up a new Category and add new forums. They don't show up in the cbb index page. Even for admin.

Admin can access the Category and the forums by address though.

Nobody else can access the Categories and forums...

I don't think I am the only one who see this bug, how do you guys fix it or hack it? Please help.

Thanks

iHackCode

Module Developer
Posted on: 2009/2/5 4:20
iHackCode
iHackCode (Show more)
Module Developer
Posts: 1036
Since: 2004/6/29
#27

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

Quote:

riderrider wrote:
When you set up a new Category and add new forums. They don't show up in the cbb index page. Even for admin.

Admin can access the Category and the forums by address though.

Nobody else can access the Categories and forums...

I don't think I am the only one who see this bug, how do you guys fix it or hack it? Please help.

Thanks


in newbb/admin/admin_cat_manager.php
search for
default:

paste these three lines below it.
$permission_handler =& xoops_getmodulehandler("permission""newbb");
        
$permission_handler->createPermData("category_all");
           
$permission_handler->createPermData("category_access");


tell me if that solves your issue.
CBB / LatestNews / Publisher / XM-Spotlight

(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

riderrider

Just popping in
Posted on: 2009/2/5 15:48
riderrider
riderrider (Show more)
Just popping in
Posts: 14
Since: 2006/11/12
#28

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

Quote:

Bandit-X wrote:

in newbb/admin/admin_cat_manager.php
search for
default:

paste these three lines below it.
$permission_handler =& xoops_getmodulehandler("permission""newbb");
        
$permission_handler->createPermData("category_all");
           
$permission_handler->createPermData("category_access");


tell me if that solves your issue.


Thank you Bandit-X very much for the help.

Categories are showing up both in admin and index pages, which is good. However, the forums under the Categories are still missing in the index page of newbb.

Thank you again

riderrider

Just popping in
Posted on: 2009/2/5 22:19
riderrider
riderrider (Show more)
Just popping in
Posts: 14
Since: 2006/11/12
#29

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

Hi Bandit-X,

I did the same thing in admin_forum_manager.php: added

$permission_handler =& xoops_getmodulehandler("permission", "newbb");
$permission_handler->createPermData("forum_access");
$permission_handler->createPermData("forum_view");
$permission_handler->createPermData("forum_post");
$permission_handler->createPermData("forum_reply");
$permission_handler->createPermData("forum_edit");
$permission_handler->createPermData("forum_delete");
$permission_handler->createPermData("forum_addpoll");
$permission_handler->createPermData("forum_vote");
$permission_handler->createPermData("forum_attach");
$permission_handler->createPermData("forum_noapprove");
$permission_handler->createPermData("forum_html");
$permission_handler->createPermData("forum_type");
$permission_handler->createPermData("forum_signature");

in line 231.

Now it works.

Thank you for the help

donny

Just popping in
Posted on: 2009/2/9 12:27
donny
donny (Show more)
Just popping in
Posts: 21
Since: 2006/11/5
#30

Re: CBB4 RC for Xoops 2.3x Testing Reviews

I had the problem with posting on my local testing site, which I think also returned the "Array( )" problem when debuging the forum, and when I turned on the portal debuging I found that there was an SQL error, and that there was a column in the table that he couldn't find.
I think it was "poster_ip" in "xoops_bb_posts".
Then I noticed that the ip info for all posts when browsing the forum was 0.0.0.0.
I renamed it and then it worked... I really don't know how that happened.

I tested with XOOPS 2.3.2b, php 5.1.1, MySQL 5.0.15 and I think I have apache 2.2.6.
I upgraded from 3.08 to 4.0 rc

hope this helps...
otherwise I think it works well as far as I tested localy, though I didn't want to risk on the comunity site...