xoops forums

AHLIS

Not too shy to talk
Posted on: 2014/3/7 16:59
AHLIS
AHLIS (Show more)
Not too shy to talk
Posts: 189
Since: 2004/12/12
#1

Problems with MyAlbum and photos

hi all,

Xoop and server info:

XOOPS-version XOOPS 2.5.6
PHP-version 5.3.27
mySQL-version 5.0.67
Server-API cgi-fcgi
OS Linux
safe_mode Off
register_globals Off
magic_quotes_gpc On
allow_url_fopen On
fsockopen On
allow_call_time_pass_reference On
post_max_size 52428800
max_input_time -1
output_buffering 0
max_execution_time 20
memory_limit 268435456
file_uploads On
upload_max_filesize 10485760

Module: MyAlbum

My problem:

Both thumbs and photos didn't show up as they should. The thumbs was empty squares that was clickable and the photos didn't show up at all.

I was using version 2.88 when i noticed the problem. I tried to update the module to the latest version "3.07 RC4". Same problem. Then I did a rebuild of the thumbs in admin and they work now. I have also checked permisson on folders and files on the server and they are 777.
I tried to remove htaccess but without any luck. I also checked the folder "Photos" on the server and all photos is there.

Any tip what the problem could be?

You can see the problem here: http://roslagsloppet.com/modules/myalbum/photo.php?lid=273

If I test this address: http://roslagsloppet.com/upload/photos/273.jpg

Then I could see the picture.

Best Regards
Ahlis

Mamba

Moderator
Posted on: 2014/3/7 18:13
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10988
Since: 2004/4/23
#2

Re: Problems with MyAlbum and photos

Quote:
If I test this address: http://roslagsloppet.com/upload/photos/273.jpg

Then I could see the picture.

Unfortunately, I cannot see the picture. This is what I am getting:

Quote:
404 (Not found) - Sidan kunde inte hittas
Sidan du försökte nå kunde inte hittas på denna server.

The requested page could not be found on this server.

Are you getting any debug errors?
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

AHLIS

Not too shy to talk
Posted on: 2014/3/7 23:41
AHLIS
AHLIS (Show more)
Not too shy to talk
Posts: 189
Since: 2004/12/12
#3

Re: Problems with MyAlbum and photos

Yes. I get this:

'/class/xoopsobject.php' is deprecated since XOOPS 2.5.4please use 'kernel/object.php' instead.
'Database::getInstance();' is deprecated since XOOPS 2.5.4please use 'XoopsDatabaseFactory::getDatabaseConnection();' instead.
'Database::getInstance();' is deprecated since XOOPS 2.5.4please use 'XoopsDatabaseFactory::getDatabaseConnection();' instead.



This is showing up when I click on "Bildarkiv" (http://roslagsloppet.com/modules/myalbum/)

redheadedrod

Home away from home
Posted on: 2014/3/8 14:43
redheadedrod
redheadedrod (Show more)
Home away from home
Posts: 1296
Since: 2008/2/26
#4

Re: Problems with MyAlbum and photos

Those errors would be simple to get rid of but I suspect since you updated from an older version something didn't transfer over correctly.

A couple things to try before continuing.

Did you clear your sessions and caches?

Sometimes old stuff gets stuck in those and you don't see updates until they are rebuilt.

I don't currently have a 2.5.6 test version installed but I believe there is an option in your admin to do this.

Also, you MAY end up having to try the upgrade again.

I suspect if cleaning the cache and sessions doesn't do it then your upgrade may not have updated the database.

If it is not something you can resolve easily quickly I can likely help you out next weekend. (I have too many projects due this week.)

How many pictures do you have? Would it be feasible to load your module from scratch and reload the pictures?

And hopefully you have a full backup of your system before you attempted upgrading?

Rodney

Mamba

Moderator
Posted on: 2014/3/8 19:13
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10988
Since: 2004/4/23
#5

Re: Problems with MyAlbum and photos

What other modules are you using? It seems like there are some old ones, so the messages might be coming from them.

Can you try to update all modules to the latest versions?

But first let us know what you have, and maybe we'll be able to help you with links to the latest versions...
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

AHLIS

Not too shy to talk
Posted on: 2014/3/9 2:05
AHLIS
AHLIS (Show more)
Not too shy to talk
Posts: 189
Since: 2004/12/12
#6

Re: Problems with MyAlbum and photos

Hi,

redheadedrod:

I have cleared both.

Okey. Have to check that

Have tried to upgrade MyAlbum.

I will come back to you if I dosen't solve this. No hurry. :)

700 pictures. To much work but if I'am unlucky I have to do this.

I have a backup. But I have checked it ad the thumbs is missing, so I guess this was a problem before the backup.



Mamba:

Active:
0
System: 2.1
MyAlbum: 3.07
Wordpress ME: 0.33
Memberlis: 1
Web links: 1.3
Addresses: 1.5
Liaise; 1.27
PD-Downloads: 1.2
Mastop Publish: 1.1
Profile: 1.85
SmartObject Framework: 1
SmartAssociate: 1.12
Private messages: 1.09
News: 1.56
Pical: 0.91
Forum: 3.08
Happy Linux Framwork: 0.6
Protector: 3.51
Xoops DB Backup: 3.3

Inactive:
Marquee: 1.31
Xoops Stats: 0.6
P'tites annonces: 1.4
Content: 0.5
MRBS: 1.41
Wordpress ME: 0.33
Membership: 2.3

Info from admin > Modules pages:

Information: Use of undefined constant _ALBM_MYALBUM_ADMENU_DASHBOARD assumed '_ALBM_MYALBUM_ADMENU_DASHBOARD' i fil /modules/myalbum/admin/menu.php rad 26
Information
: Use of undefined constant _ALBM_MYALBUM_ADMENU_ABOUT assumed '_ALBM_MYALBUM_ADMENU_ABOUT' i fil /modules/myalbum/admin/menu.php rad 71
Okänd
Assigning the return value of new by reference is deprecated i fil /modules/smartobject/include/functions.php rad 479
Okänd
Assigning the return value of new by reference is deprecated i fil /modules/smartobject/include/functions.php rad 646
Okänd
Assigning the return value of new by reference is deprecated i fil /modules/smartobject/include/functions.php rad 740
Information
: Use of undefined constant _AM_SOBJECT_ABOUT assumed '_AM_SOBJECT_ABOUT' i fil /modules/smartobject/admin/menu.php rad 56
Information
: Use of undefined constant SMARTOBJECT_URL assumed 'SMARTOBJECT_URL' i fil /modules/smartobject/admin/menu.php rad 57
Information
Constant _MIC_C_BNAME2 already defined i fil /modules/content/language/swedish/modinfo.php rad 13
Information
Constant _MIC_C_BNAME2_DESC already defined i fil /modules/content/language/swedish/modinfo.php rad 14
Information
Constant _MIC_C_BNAME3 already defined i fil /modules/content/language/swedish/modinfo.php rad 16
Information
Constant _MIC_C_BNAME3_DESC already defined i fil /modules/content/language/swedish/modinfo.php rad 17
Okänd
: Function ereg_replace() is deprecated i fil /modules/mrbs/xoops_version.php rad 579
Okänd
: Function ereg_replace() is deprecated i fil /modules/mrbs/xoops_version.php rad 579
Okänd
: Function ereg_replace() is deprecated i fil /modules/mrbs/xoops_version.php rad 702
Okänd
: Function ereg_replace() is deprecated i fil /modules/mrbs/xoops_version.php rad 702
Okänd
: Function ereg_replace() is deprecated i fil /modules/mrbs/xoops_version.php rad 702
Okänd
: Function ereg_replace() is deprecated i fil /modules/mrbs/xoops_version.php rad 702
Okänd
: Function ereg_replace() is deprecated i fil /modules/mrbs/xoops_version.php rad 702
Information
Undefined variablei i fil /modules/xsoap/xoops_version.php rad 81


Best Regards
Ahlis

iHackCode

Module Developer
Posted on: 2014/3/9 2:48
iHackCode
iHackCode (Show more)
Module Developer
Posts: 1037
Since: 2004/6/29
#7

Re: Problems with MyAlbum and photos

Your myalbum template on the page (http://roslagsloppet.com/modules/myalbum/photo.php?lid=273) has invalid html. Your <a href is missing a space and the <img src is also missing a space, there could be others, but that's what i noticed and that should fix your page issue.

The template for that file is myalbum/templates/myalbum_photo.html, but i don't see that issue in the release package for that version of MyAlbum though.

Mamba

Moderator
Posted on: 2014/3/9 3:25
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10988
Since: 2004/4/23
#8

Re: Problems with MyAlbum and photos

iHackCode is right - there were some issues with the templates before, so download it again and copy it over, and hopefully it will work.

I hope to look into MyAlbum this or next week, so hopefully we'll have some improvements there.
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

Mamba

Moderator
Posted on: 2014/3/9 3:41
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10988
Since: 2004/4/23
#9

Re: Problems with MyAlbum and photos

Regarding your modules:

System: 2.1 --> XOOPS 2.5.6 (or soon 2.5.7)
MyAlbum: 3.07 --> I'll do soon some updates
Wordpress ME: 0.33 --> That's our friends form Japan, so I don't know.
Memberlis: 1 --> I don't know it
Web links: 1.3 --> Version 3.11
Addresses: 1.5 --> I was looking at version 1.80
Liaise; 1.27 -->you should use xForms
PD-Downloads: 1.2 --> you should use WF-Downloads
Mastop Publish: 1.1 - you should use Publisher
SmartObject Framework: 1 --> OK
SmartAssociate: 1.12 --> I don't know it
News: 1.56 --> switch to Publisher
Pical: 0.91 --> I am not sure I know it
Forum: 3.08 --> 4.33 from Irmtfan
Happy Linux Framwork: 0.6 --> 1.80
Xoops DB Backup: 3.3 --> OK

Inactive:
Marquee: 1.31 --> 2.49
Xoops Stats: 0.6 --> Statistics 0.7
P'tites annonces: 1.4 --> I'm not sure I know it
Content: 0.5 --> Publisher
MRBS: 1.41 --> OK
Wordpress ME: 0.33
Membership: 2.3 --> I just released 2.4 under the name XM-MemberStats

So there are many newer versions available....
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

redheadedrod

Home away from home
Posted on: 2014/3/9 8:47
redheadedrod
redheadedrod (Show more)
Home away from home
Posts: 1296
Since: 2008/2/26
#10

Re: Problems with MyAlbum and photos

Since it looks like you upgraded from a somewhat older version of xoops I would strongly suggest doing the following.

Inactive modules can potentially interfere if they are incompatible you should uninstall any modules you don't plan to use and remove them from the modules directory.

If you have a problem with a module you should disable all of the other modules (other than system) to insure it is really an issue with just THAT module and go from there.

It can be a somewhat tedious project when you have a bunch of modules but the only way to insure the problem you are having is really that module you need to go one at a time. Once you know the module works then you can keep adding the other modules back until you have other issues.

As mamba mentioned, you should update the modules to the latest versions but make sure you have good backups. In some or maybe all of the cases you upgrade or move to another module they may be able to import your old data but otherwise you should expect to lose all of the old data unless you understand how to manipulate the database to move your information over from one module to another.

One way to try exporting is to take your original 700 picture library and export the list of pictures from the database table for your module and then try putting a couple pictures into the new database and do the same. Compare the two and you can then manipulate the old database text file to add the new values you need and simply import it into the new database using phpadmin. Very important to make sure you have the data backed up if you are not sure what you are doing but it shouldn't take too much effort if you understand how it should work.

Rodney