xoops forums

KTerc

Just popping in
Posted on: 2011/5/1 13:31
KTerc
KTerc (Show more)
Just popping in
Posts: 2
Since: 2011/5/1 1
#71

Re: Starting a new Xoops site

New to Xoops and having some concerns that I wished to ask about.. Downloaded 2.5.1a edition and when I extract files I'm getting 3 folders Docs, extras, htdocs, with 2 checksums. Is this normal with this edition.

Also following the instructions from pages 1and 2 , 2.5.1a already has a frameworks folder . My question is, Is frameworks already part of this core or do I still need to follow directions regarding adding frameworks..

Thanks from the newbie

Mamba

Moderator
Posted on: 2011/5/1 14:16
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10962
Since: 2004/4/23
#72

Re: Starting a new Xoops site

First, welcome to XOOPS!

1) yes, it is normal. For your Website you're using only the content of /htdocs directory

2) You're OK with the Framework that is part of your XOOPS download.
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

KTerc

Just popping in
Posted on: 2011/5/1 18:15
KTerc
KTerc (Show more)
Just popping in
Posts: 2
Since: 2011/5/1 1
#73

Re: Starting a new Xoops site

Great ...Thanks Mamba.

I'm sure I'll be back but hopefully better informed questions

LOL

GPS-Experts

Just popping in
Posted on: 2011/6/14 13:13
GPS-Experts
GPS-Experts (Show more)
Just popping in
Posts: 1
Since: 2011/6/14
#74

Re: Starting a new Xoops site

Nice guide, helped me a lot.
Kudos to the author.
live and let live

Venera

Just popping in
Posted on: 2011/12/20 11:47
Venera
Venera (Show more)
Just popping in
Posts: 1
Since: 2011/12/20
#75

Re: Starting a new Xoops site

If anyone can help me. I got up to Day 5 - Almost Live! Most of the installation was successful but It failed to create a new database.

Mamba

Moderator
Posted on: 2011/12/20 13:19
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10962
Since: 2004/4/23
#76

Re: Starting a new Xoops site

Please follow the XOOPS Installation Guide and you should be OK.

If you cannot create a database, you might have an issue with the connection or with permissions. Make sure that you can connect to the database from the browser (e.g. by testing it with phpMyAdmin)
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

becker

Just popping in
Posted on: 2012/1/16 11:47
becker
becker (Show more)
Just popping in
Posts: 6
Since: 2011/8/23
#77

Re: Starting a new Xoops site

Hello,

I also am having a little bit of a problem with creating a database, I have followed the Installation Guide carefully and I can't see anywhere where I might have gone wrong. I think it might be the permissions, how would I go about sorting that problem?

Mamba

Moderator
Posted on: 2012/1/16 12:24
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10962
Since: 2004/4/23
#78

Re: Starting a new Xoops site

Two possibilities:

1) You can try to create the database before you start installing XOOPS

2) You can try to go back in your browser one step, and then try again. It happened to me recently that I got an error and when I went back, and tried again, it worked. I guess, the database was not created instantly and there was a delay.
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

fortunebit

Just popping in
Posted on: 2012/1/21 7:04
fortunebit
fortunebit (Show more)
Just popping in
Posts: 1
Since: 2012/1/21
#79

Re: Starting a new Xoops site

great, thanks people.

kulwantnagi

Just popping in
Posted on: 2012/3/3 7:35
kulwantnagi
kulwantnagi (Show more)
Just popping in
Posts: 3
Since: 2012/3/3 7
#80

Re: Starting a new Xoops site

I am new to XOOPS so I would explore more about it..