xoops forums

catra

Just popping in
Posted on: 12/7 14:19
catra
catra (Show more)
Just popping in
Posts: 3
Since: 12/7 14:08
#1

Urgent help!!! Creating new block leads to an error

Dear friends;
I'm using Xoops 2.5.5, and I faced with an un-usual error.
In my site, I have inserted more than 350 blocks.
In Admin Control panel, whenever I try to add a new block, the system shows me an error like the following:
Errors
None


In addition, my PHP version is 5.6

I checked the database, but I really don't know why the Xoops stopped working suddenly.
Please help me.
Thanks in advance.

catra

Just popping in
Posted on: 12/7 14:34
catra
catra (Show more)
Just popping in
Posts: 3
Since: 12/7 14:08
#2

Re: Urgent help!!! Creating new block leads to an error

I resolved the problem by my own.
I turned on the debug mode from Preferences-->System--General Settings.
Then, in the below information provided by turning on the debug mode, I checked the query executed by mysql.
I found a query marked by red color, and found that "option" field has no default value.
I opened phpMyAdmin, and edit the field by providing a default value with a NULL value.
Now, It's working fine.

Mamba

Moderator
Posted on: 12/8 4:06
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10959
Since: 2004/4/23
#3

Re: Urgent help!!! Creating new block leads to an error

Thanks for letting us know about your solution.

Recommendation: please update to XOOPS 2.5.10, as it fixes bugs, and provides important compatibility updates with PHP 7.0- PHP 7.3

Our next version, XOOPS 2.5.11, will provide compatibility with PHP 7.4.

All PHP 7.x version provide increased speed over PHP 5.x, so it is worth to upgrade.
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

catra

Just popping in
Posted on: 12/8 5:42
catra
catra (Show more)
Just popping in
Posts: 3
Since: 12/7 14:08
#4

Re: Urgent help!!! Creating new block leads to an error

Thanks a lot Mamba for your quick reply, and also for your recommendation.
I have to discuss with my owner about updating to a newer version.

Mamba

Moderator
Posted on: 12/9 0:05
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10959
Since: 2004/4/23
#5

Re: Urgent help!!! Creating new block leads to an error

Just make sure that all the modules that you have are tested and working on PHP 7.x
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs