xoops forums

tatane

Just can't stay away
Posted on: 2012/6/7 15:00
tatane
tatane (Show more)
Just can't stay away
Posts: 649
Since: 2008/5/6 1
#1

Beug modules/system/admin.php?fct=users

Hello
I just update a site that turned into 2.5.1 and I've spent in 2.5.5

When I was in the 2.5.1 and I connectai on modules/system/admin.php?fct=users, it was impossible to view the 7200 members of the site. Each time, its looking for a few seconds then its Beug

I just saw with 2.5.5 it is the same

Why?

Thank you

Mamba

Moderator
Posted on: 2012/6/7 15:22
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10828
Since: 2004/4/23
#2

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

I've never seen any issues like this before.

We have here on XOOPS over 130,000 registered users, and I have no problems seeing them, using your link. It shows the first 20, because that's the default, and then I can go to the next page, and see the next 20

I believe, it might be related to your server:

- it might have set too low response time: if the server is slow and it is set for 20 seconds, but the query takes longer, it will stop the query.

- it might not have enough memory

Does anybody else have similar problems?
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

hipoonios

Friend of XOOPS
Posted on: 2012/6/7 18:02
hipoonios
hipoonios (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 298
Since: 2005/9/24
#3

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

Quote:
Does anybody else have similar problems?

Yes I have the same problem.

My site has about ~5500 users. For me the connection does not times out. But I need to wait for about 30-40 seconds before I see anything.

It seems Xoops query all users from database. Not just 20 as default? Anyway, once the page is loaded it goes fast to search for users etc on the same page.

My site runs on a own server and it's fast. Everything else runs flawless on my site.
I love Xoops!

deka87

Friend of XOOPS
Posted on: 2012/6/8 10:01
deka87
deka87 (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 1124
Since: 2007/10/5
#4

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

I can confirm the issue. I have about 14,000 users and it takes over a minute to load a users page via admin.
Mind anchors

tatane

Just can't stay away
Posted on: 2012/6/8 10:07
tatane
tatane (Show more)
Just can't stay away
Posts: 649
Since: 2008/5/6 1
#5

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

by cons if it goes through its modules/system/admin.php?fct=users&selgroups=2 works well

ForMusS

Core Developer
Posted on: 2012/6/14 16:17
ForMusS
ForMusS (Show more)
Core Developer
Posts: 146
Since: 2007/10/19
#6

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

Hello,
A fix is actually in test and share if the problem is solved.
Nicolas

Mamba

Moderator
Posted on: 2012/6/18 16:48
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10828
Since: 2004/4/23
#7

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

Nicolas (ForMuss) is working on a solution, but in the meantime, can you check if the table:

_groups_users_link

has an index on "uid" field

There should be three indexes:

Keyname Type Unique Packed Column
----------------------------------------------
PRIMARY BTREE Yes No linkid
groupid_uid BTREE No No groupid, uid

and the question is if you have also the third one:

uid BTREE No No uid

I've checked one database and it didn't have it, and it was very slow. Once I've added the index, the performance was very good.

If you have slow performance, could you please see if you have the third index, and if not, could you add it and test it?
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

Mamba

Moderator
Posted on: 2012/6/20 10:34
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10828
Since: 2004/4/23
#8

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

Anybody was able to check on this index, if it is missing?
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

deka87

Friend of XOOPS
Posted on: 2012/6/20 11:28
deka87
deka87 (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 1124
Since: 2007/10/5
#9

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

Quote:
Anybody was able to check on this index, if it is missing?


Yes, I was. I had no third index in _groups_users_link, so after it was added the page loads its normal speed, so I believe it's a fix.
Mind anchors

Mamba

Moderator
Posted on: 2012/6/20 11:54
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10828
Since: 2004/4/23
#10

Re: Beug modules/system/admin.php?fct=users

Quote:
Yes, I was. I had no third index in _groups_users_link, so after it was added the page loads its normal speed, so I believe it's a fix.

Excellent! Great to hear it.
I'll look if the third index is part of XOOPS installation, and if not, we'll add it.
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs