xoops forums

rhoda

Just popping in
Posted on: 2013/11/5 15:11
rhoda
rhoda (Show more)
Just popping in
Posts: 14
Since: 2010/2/23
#1

how can add slider in home page

Hi
I want add a slider in my site theme, but I want slider only shown on the home page and does not display in other pages

How can i find now on the home page or on other pages of the site
Please guide how to do it

Sorry I can not speak English well

Bleekk

Theme Designer
Posted on: 2013/11/5 17:57
Bleekk
Bleekk (Show more)
Theme Designer
Posts: 935
Since: 2002/12/14
#2

Re: how can add slider in home page

there are couple of ways to achieve this. you can use smartys like this:

<{$xoops_dirname}> - The name of the current module directory. If no module is being displayed, this = "system"
<{if $xoops_dirname=="system"}>
here your slider
<{/if}>

<{$xoops_requesturi}> - requested url (e.g. /modules/news/article.php?storyid=1)
<{if $xoops_requesturi=="/modules/publisher/item_id=3"}>
here your slider
<{/if}>


there is a hack from the user trabis that is also really helpfull
https://xoops.org/modules/newbb/viewto ... id=337517#forumpost337517

rhoda

Just popping in
Posted on: 2013/11/6 6:57
rhoda
rhoda (Show more)
Just popping in
Posts: 14
Since: 2010/2/23
#3

Re: how can add slider in home page


Thank you very much

rhoda

Just popping in
Posted on: 2013/11/9 13:26
rhoda
rhoda (Show more)
Just popping in
Posts: 14
Since: 2010/2/23
#4

Re: how can add slider in home page

I have a slider on my site theme and I have a drop down menu ,my cascade menu is at the top of the slider
But my problem:
The sub menus are Behind my slider and do not view sub menus

What is the solution

rhoda

Just popping in
Posted on: 2013/11/10 8:09
rhoda
rhoda (Show more)
Just popping in
Posts: 14
Since: 2010/2/23
#5

Re: how can add slider in home page

My problem was resolved with z-index in css

MACTEP

Not too shy to talk
Posted on: 2013/11/10 21:34
MACTEP
MACTEP (Show more)
Not too shy to talk
Posts: 127
Since: 2009/4/4 5
#6

Re: how can add slider in home page

It's much easier .
Create Block
Place on top of the site
Only display on the homepage.