xoops forums

webmystar

Friend of XOOPS
Posted on: 2010/1/22 14:32
webmystar
webmystar (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 415
Since: 2008/6/23
#11

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

Hi Dylian,

Thanks for the Modul.

Quote:
You can find a sample form made with xForms [HERE].


The Link is Broken.

Dylian

Friend of XOOPS
Posted on: 2010/1/22 14:52
Dylian
Dylian (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 237
Since: 2007/7/21
#12

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

@webmystar: I think you overlooked this:
Quote:
I removed the demonstration form from my website, so please install it if you want to see how the created forms look.


I removed the demo form because i'm reinstalling xForms almost every time i make a mayor code change. And i don't want to create the form over and over again

Greets Dylian.

BTW I forgot to mention one problem:
- The database connection isn't going trough XOOPS (Will try to fix this today)
[edit] This isn't going to be ready today...
Going from PEAR MDB2 to the xoopsDB functions isn't as easy as i tought it would...[/edit]

btesec

Friend of XOOPS
Posted on: 2010/1/22 15:07
btesec
btesec (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 623
Since: 2007/2/20
#13

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

I'll test it then get back. Is there any way to use/create forms for mobile phone/pda etc users, or should I post this as a new item on the forums?
btesec

Dylian

Friend of XOOPS
Posted on: 2010/1/22 15:15
Dylian
Dylian (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 237
Since: 2007/7/21
#14

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

With the final/rtu release there will be an xForms plugin for xoBile. But it will take some time before the final/rtu version is released...

Greets Dylian.

btesec

Friend of XOOPS
Posted on: 2010/1/26 23:05
btesec
btesec (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 623
Since: 2007/2/20
#15

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

sounds good to me.

Dylian

Friend of XOOPS
Posted on: 2010/1/29 11:26
Dylian
Dylian (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 237
Since: 2007/7/21
#16

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

Did someone test?
And if so, did everyting work, do you have any suggestions etc..

Greets Dylian.

Mazarin

Just can't stay away
Posted on: 2010/1/29 19:21
Mazarin
Mazarin (Show more)
Just can't stay away
Posts: 533
Since: 2008/12/10
#17

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

Just installed it and am testing. For ease of navigation in the testing, could you please add some links in both user and admin side?

Dylian

Friend of XOOPS
Posted on: 2010/1/29 20:05
Dylian
Dylian (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 237
Since: 2007/7/21
#18

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

Mazarin, do you mean from the edit form page (admin) to formedit.php (user), or a link from the administration to view the form (in the userside). The last one is already present, it's the test form link . (But i gues you figured that one allready )

Thanks for testing, Dylian.

BTW, i'm currently working on an update notification system for my modules. But what should i use, iframes or js files. Iframes are more compatible, but changing the content of a (predefined) div with javascript would make multilanguage notification easyer.

Mazarin

Just can't stay away
Posted on: 2010/1/30 8:45
Mazarin
Mazarin (Show more)
Just can't stay away
Posts: 533
Since: 2008/12/10
#19

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

Yes, I've spotted that and also guessed you skipped the other links becuase they are so easy to add later? Anyway, I was just referring to having links in the main menu as well as the admin menu. Right now I have to type the URL to the admin page manually.

Another reflection from just trying it out is that the area where you add questions to the form seems to be a bit misaligned (at least it looks like the "form" is above the frame, if you understand what I mean). All functionality that should work seems to be working OK though.

Mamba

Moderator
Posted on: 2010/1/30 12:46
Mamba
Mamba (Show more)
Moderator
Posts: 10770
Since: 2004/4/23
#20

Re: xForms 1.0 (Rewritten)

Quote:
Another reflection from just trying it out is that the area where you add questions to the form seems to be a bit misaligned (at least it looks like the "form" is above the frame, if you understand what I mean).

yes, that's true. Which is not pretty when I have debug on, because the errors move the form up and it's hard to see it

Otherwise I really like the direction of the new module - it's really cool!!!!