xoops forums

finalfiler

Documentation Writer
Posted on: 2002/2/8 21:08
finalfiler
finalfiler (Show more)
Documentation Writer
Posts: 111
Since: 2002/1/19
#1

How to remove users from groups?

I am assured this function is working, ie

ADMINISTRATION MENU > SYSTEM ADMIN > GROUPS > REGISTERED USERS MODIFY > EDIT MEMBERS OF THIS GROUP >

and

SELECT Member(s) from "Members" list box
Click "Delete"

But this does NOT work for me. It can only be because I am too stupid and uneducated to complete the process.

Given the my lack of commonsense and education can someone explain to me how members can be removed from a specific group.


Many thanks


netwize

Just popping in
Posted on: 2002/2/8 22:00
netwize
netwize (Show more)
Just popping in
Posts: 89
Since: 2002/1/20
#2

Re: How to remove users from groups?

theres two box below,

left one contains members not in the group
rite one contains members in the group

..
to remove a user, just click on the name in the rite box and click on the left arrow.

.
the name will now be transfer to the left box

..
you are done.

.

finalfiler

Documentation Writer
Posted on: 2002/2/9 1:39
finalfiler
finalfiler (Show more)
Documentation Writer
Posts: 111
Since: 2002/1/19
#3

Re: How to remove users from groups?

If you read my initial post, that is exactly what I am doing. But nothing happens when the delete, back button, whatever you want to call it, is clicked.


finalfiler

Documentation Writer
Posted on: 2002/2/9 20:50
finalfiler
finalfiler (Show more)
Documentation Writer
Posts: 111
Since: 2002/1/19
#4

Re: How to remove users from groups?

Is there any chance one of the XOOPS team can give me an answer to this, or at least give me a hint where I start tracking the problem, for example the code section I should look at to see what's going on?

TIA

onokazu

XOOPS Founder
Posted on: 2002/2/10 7:22
onokazu
onokazu (Show more)
XOOPS Founder
Posts: 617
Since: 2001/12/13
#5

Re: How to remove users from groups?

What exactly do you get after you push the delete button? does it take you to another page, or nothing happens?

finalfiler

Documentation Writer
Posted on: 2002/2/10 8:29
finalfiler
finalfiler (Show more)
Documentation Writer
Posts: 111
Since: 2002/1/19
#6

Re: How to remove users from groups?

Quote:

onokazu wrote:
What exactly do you get after you push the delete button? does it take you to another page, or nothing happens?


Nothing and the same (group edit) page remains up.

I have turned the debug/ error messages on as per one of your previous posts but no message appears when clicking <Delete

Many thanks

Razgo

Just popping in
Posted on: 2002/2/12 6:26
Razgo
Razgo (Show more)
Just popping in
Posts: 85
Since: 2002/1/16
#7

Re: How to remove users from groups?

I just found out I can remove a user from the user group if I am using IE6 web browser.

My problem was Mozilla web browser would not do it.

finalfiler

Documentation Writer
Posted on: 2002/2/12 6:46
finalfiler
finalfiler (Show more)
Documentation Writer
Posts: 111
Since: 2002/1/19
#8

Re: How to remove users from groups?

That's it! Just tried it in IE5.5 and the delete worked.

My usual browser is Netscape 6.2 on Windows and Mozilla on Linux.

OK XOOPS team, can we get a fix know that Razgo worked it out and I have confirmed it?

TIA
(PS sooner than later would be a bonus )

onokazu

XOOPS Founder
Posted on: 2002/2/12 14:31
onokazu
onokazu (Show more)
XOOPS Founder
Posts: 617
Since: 2001/12/13
#9

Re: How to remove users from groups?

Quote:

finalfiler wrote:
I am assured this function is working, ie

ADMINISTRATION MENU > SYSTEM ADMIN > GROUPS > REGISTERED USERS MODIFY > EDIT MEMBERS OF THIS GROUP >

and

SELECT Member(s) from "Members" list box
Click "Delete"

But this does NOT work for me. It can only be because I am too stupid and uneducated to complete the process.

Given the my lack of commonsense and education can someone explain to me how members can be removed from a specific group.


Many thanks




Ok, i've found what was causing this problem.
Open modules/system/groups/group.php
on line 152 find the following codes:

echo "<form action='admin.php' method='post' />";

change the above line to

echo "<form action='admin.php' method='post'>";

This should work in mozilla.