1
Phyxius
theme changes back to default
  • 2012/8/19 12:14

  • Phyxius

  • Just popping in

  • Posts: 10

  • Since: 2008/2/20


I recently moved my site. The first problem I had was all the newer themes to choose from for users didn't seem to work good with other browsers other than IE. i got lots of emails and then i tried firefox and opera to see what they meant, and yes it was all scrambled up and links didn't work. the themes said theyw ould work with all browsers.
anyway, to fix this so my members could register, i installed some old themes and set one as default, with the block of themes for anyone else to change to newer. This seems to work.
My current problem however is whenever I choose a different newer theme for myself using the front block, it keeps switching back to default after awhile. not immediately, but a bit later after i return to the site and i'm still logged in. The old default theme is back.

Is there a fix for this?

2
Mamba
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/20 15:42

  • Mamba

  • Moderator

  • Posts: 11377

  • Since: 2004/4/23


1) Please always include XOOPS Version and PHP version. If you have an older version of XOOPS, we always recommend to update to XOOPS 2.5.5, which is the most stable and secure version of XOOPS

There might be some incompatibility between your XOOPS version and your newer themes.

You might also clear your cache (use Maintenance in Admin), and update your System module.

2) Regarding switching themes, you might try to update your profile:

/modules/profile/edituser.php

and select the theme that you want as default for yourself.

I never tried that as I always use the defaults, but it might be what you need.
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

3
irmtfan
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/21 5:54

  • irmtfan

  • Module Developer

  • Posts: 3419

  • Since: 2003/12/7


Quote:

My current problem however is whenever I choose a different newer theme for myself using the front block, it keeps switching back to default after awhile. not immediately, but a bit later after i return to the site and i'm still logged in. The old default theme is back.

I investigated this issue in the past 2 months and i believe it is a bug in xoops 2.5.5

i will send a bug to the tracker whenever i find the root of issue and the possible patch solution.

4
Phyxius
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/21 11:33

  • Phyxius

  • Just popping in

  • Posts: 10

  • Since: 2008/2/20


ah okay thanks, so it's not just me. yes i use the newest xoops version. it seems it didn't happen right away, but soon after i installed some older themes and made an older theme default. all the newer themes that people email me about that are messed up in other browsers are the IXTHEMES, which are great. those are the ones i would love to use all the time. and make default. don't understand why they get scrambled when using firefox and opera. i have tried those myself and have a problem.
thanks for the help, let me know if you find the bug

5
irmtfan
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/22 4:24

  • irmtfan

  • Module Developer

  • Posts: 3419

  • Since: 2003/12/7


No it is not just you. at least 20 of my users reported this bug to me many times and i first thought this is a problem in profile module in /modules/profile/edituser.php just like Mamba said in his post. But today i have some times to find the root of this issue and now im sure it is a bug in core 2.5.5

in xoops255/include/common.php add the commented lines by irmtfan in lines 224-254:

/**

* Log user is and deal with Sessions and Cookies

*/

if (!empty($_SESSION['xoopsUserId'])) {

$xoopsUser =& $member_handler->getUser($_SESSION['xoopsUserId']);

if (!
is_object($xoopsUser) || (isset($hash_login) && md5($xoopsUser->getVar('pass') . XOOPS_DB_NAME XOOPS_DB_PASS XOOPS_DB_PREFIX) != $hash_login)) {

$xoopsUser '';

$_SESSION = array();

session_destroy();

setcookie($xoopsConfig['usercookie'], 0, - 1'/');

} else {

if ((
intval($xoopsUser->getVar('last_login')) + 60 5) < time()) {

$sql "UPDATE " $xoopsDB->prefix('users')

" SET last_login = '" time()

"' WHERE uid = " $_SESSION['xoopsUserId'];

@
$xoopsDB->queryF($sql);

}

$sess_handler->update_cookie();

if (isset(
$_SESSION['xoopsUserGroups'])) {

$xoopsUser->setGroups($_SESSION['xoopsUserGroups']);

} else {

$_SESSION['xoopsUserGroups'] = $xoopsUser->getGroups();

}

// Start irmtfan to regenarate a new session and destroy old session for xoopsUserTheme

$user_theme $xoopsUser->getVar('theme');

if (
$user_theme != $xoopsConfig['theme_set'] && in_array($user_theme$xoopsConfig['theme_set_allowed'])) {

$_SESSION['xoopsUserTheme'] = $user_theme;

}

// End irmtfan to regenarate a new session and destroy old session for xoopsUserTheme

$xoopsUserIsAdmin $xoopsUser->isAdmin();

}

}




IMO the above can be the final solution. Anyway i sent it to tracker for core team review. Maybe there is an issue in profile module too because this profile module need a complete rewrite.
https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=3560586&group_id=41586&atid=430840

Quote:

I recently moved my site. The first problem I had was all the newer themes to choose from for users didn't seem to work good with other browsers other than IE.

About this issue. If you mean you move to another server and had not this issue in the old server it maybe a file/folder chmode permission issue that can be solved via Cpanel.
As Mamba said you should provide full information about your server (php, mysql, ...) and your xoops version and installed modules and themes names.
then we can help you.



6
Phyxius
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/22 16:43

  • Phyxius

  • Just popping in

  • Posts: 10

  • Since: 2008/2/20


okay my version is 2.5.5

cpanel info i will copy paste
cPanel Pro

1.0 (RC1)
Operating system

linux

cPanel Version

11.32.3 (build 23)

Apache version

2.2.22
============

themes i use the most but are getting scrambed on other browsers are

all IXT

ixt01707
1710 1712 2705 and 0290340
old themes that seem to work fine for members are

danarose
danablue
cappucinno
and 100ac_grey


modules are news, extgallery, frameworks, polls, webshow and protector

PHP version

5.2.17

MySQL version

5.0.95-community

7
irmtfan
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/23 1:27

  • irmtfan

  • Module Developer

  • Posts: 3419

  • Since: 2003/12/7


Phyxius:
1- i want to know if your problem in changing the selected theme to default is solved by that hack. It is important.

2- about those themes i can find theme here:
http://themes.xoops.org/index.php?xoops_theme_select=ixt01707_v30
as you can see you should have something like below in the source code in the theme head.

<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/css/style.css" />





  <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/js/script.js">script>

 <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/browse.php?Frameworks/jquery/jquery.js" charset="utf-8">script>

 <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/js/jquery.cycle.all.min.js" charset="utf-8">script>

 <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/js/slides.js" charset="utf-8">script>

 <
script type="text/javascript" charset="utf-8">

  var 
ontxt='show';var offtxt='hide';var blcon='no';var canleft='Array';var canright='Array';var w0='59.9%';var w1='79.9%';var w2='79.9%';

 script>

 <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/js/control.js" charset="utf-8">script>



I suspect that the theme is not copied correctly or have an styleNN.css

please provide a url from your website if you dont mind.
or copy/paste the source code of your website here.

8
Phyxius
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/23 11:49

  • Phyxius

  • Just popping in

  • Posts: 10

  • Since: 2008/2/20


ah okay i will try that code. let me understand, i found the folder include and the file common.php. now i'm suppose to copy and paste all the above where?

i will look at the themes for the other code . i assume everything is there that is suppose to be there as i downloaded them from the ixtheme site/ i haven't removed or changed anything. i would love to fix the problem tho as those themes look SO much better at my site. which is

http://www.clubkreeves.com

9
Phyxius
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/23 13:57

  • Phyxius

  • Just popping in

  • Posts: 10

  • Since: 2008/2/20


Ps
i don't have dreamweaver on my new computer yet so i don't know which lines that code needs to be pasted. can you tell me maybe the first few lines it begins with and what it ends with? and i paste this code in between lines or replace code? i don't do this too often to forgive me for not being an expert on this yet LOL

10
Phyxius
Re: theme changes back to default
  • 2012/8/23 14:06

  • Phyxius

  • Just popping in

  • Posts: 10

  • Since: 2008/2/20


not sure what i do here, i looked and found the css folder and there i see style.css, style.ie6.css and style.ie7.css do i do something with those? i don't see styleNN.css unless it's in another folder?

Quote:

irmtfan wrote:
Phyxius:
1- i want to know if your problem in changing the selected theme to default is solved by that hack. It is important.

2- about those themes i can find theme here:
http://themes.xoops.org/index.php?xoops_theme_select=ixt01707_v30
as you can see you should have something like below in the source code in the theme head.

<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/css/style.css" />





  <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/js/script.js">script>

 <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/browse.php?Frameworks/jquery/jquery.js" charset="utf-8">script>

 <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/js/jquery.cycle.all.min.js" charset="utf-8">script>

 <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/js/slides.js" charset="utf-8">script>

 <
script type="text/javascript" charset="utf-8">

  var 
ontxt='show';var offtxt='hide';var blcon='no';var canleft='Array';var canright='Array';var w0='59.9%';var w1='79.9%';var w2='79.9%';

 script>

 <
script type="text/javascript" src="http://themes.xoops.org/themes/ixt01707_v30/js/control.js" charset="utf-8">script>



I suspect that the theme is not copied correctly or have an styleNN.css

please provide a url from your website if you dont mind.
or copy/paste the source code of your website here.

Login

Who's Online

177 user(s) are online (141 user(s) are browsing Support Forums)


Members: 0


Guests: 177


more...

Donat-O-Meter

Stats
Goal: $100.00
Due Date: Jun 30
Gross Amount: $0.00
Net Balance: $0.00
Left to go: $100.00
Make donations with PayPal!

Latest GitHub Commits