1
goffy
Xoops 2.5.7.2 and PHP 5.6
  • 2016/2/21 15:39

  • goffy

  • Just can't stay away

  • Posts: 502

  • Since: 2010/12/27


Hi

I made fresh installation of xoops 2.5.7.2. If I use php 5.5 all is working fine. if I use php 5.6. I get in some cases on admin sites white pages (e.g. ...modules/system/admin.php?fct=preferences&op=show&confcat_id=1)

But there is no error (debug mode is on)

Has anyone an idea?

2
geekwright
Re: Xoops 2.5.7.2 and PHP 5.6

I just did a fresh install from 2.5.7.2 straight from SourceForge on PHP 5.6.11. No issues.

I'm not sure what to suggest if there isn't even an error in the server logs.

What else is installed besides the base XOOPS? Are the installed PHP extensions the same between your 5.5 and 5.6?

The changes in 2.5.7.2 were pretty limited, so I'm surprised if it was a new issue there. But if it is broken, it needs fixed. Anything that could help reproduce the error you are seeing would give us a place to start.

3
Dante7237
Re: Xoops 2.5.7.2 and PHP 5.6
  • 2016/2/21 22:19

  • Dante7237

  • Friend of XOOPS

  • Posts: 294

  • Since: 2008/5/28


I get no issues with this setup:

XOOPS Version 2.5.7.2
PHP Version 5.6.18

4
Skypilot
Re: Xoops 2.5.7.2 and PHP 5.6
  • 2016/2/29 21:49

  • Skypilot

  • Friend of XOOPS

  • Posts: 9

  • Since: 2016/2/27


I can even get it to install. Guess I'm not following the instruction correctly. Any suggestions?

Also, does anyone know how I can change the menu navigation bar (Home News ...)?
That is for example, if I want to add a link for another page like "Job Listings" or "Classifieds," where is the php file to make that change to the menu? Or is that allowed by XOOPS?

5
Dante7237
Re: Xoops 2.5.7.2 and PHP 5.6
  • 2016/2/29 22:44

  • Dante7237

  • Friend of XOOPS

  • Posts: 294

  • Since: 2008/5/28


Quote:
Also, does anyone know how I can change the menu navigation bar (Home News ...)?
That is for example, if I want to add a link for another page like "Job Listings" or "Classifieds," where is the php file to make that change to the menu? Or is that allowed by XOOPS?

Look through the files in the /tpl directory of whatever theme you're using.

6
Mamba
Re: Xoops 2.5.7.2 and PHP 5.6
  • 2016/3/1 5:47

  • Mamba

  • Moderator

  • Posts: 11256

  • Since: 2004/4/23


Quote:
I can even get it to install. Guess I'm not following the instruction correctly. Any suggestions?

Please tell us what is not working. Are you getting errors? If yes, what are they?

Quote:
Also, does anyone know how I can change the menu navigation bar (Home News ...)?

This menu is generated automatically. However, you can turn-off the Menu links for individual modules in Admin.

Quote:
That is for example, if I want to add a link for another page like "Job Listings" or "Classifieds," where is the php file to make that change to the menu? Or is that allowed by XOOPS?

If you have a XOOPS module for it (e.g. Jobs module), the links for it are added automatically, and you don't have to do anything.

If you want to create your own menus, you should use the "MyMenus" module.
Support XOOPS => DONATE
Use 2.5.10 | Docs | Modules | Bugs

7
Skypilot
Re: Xoops 2.5.7.2 and PHP 5.6
  • 2016/3/2 12:10

  • Skypilot

  • Friend of XOOPS

  • Posts: 9

  • Since: 2016/2/27


Dante and Mamba,

Thank you for your advise. I found the php file (theme.php) where I was able to change the menu bar.

As for the upgrade: I'm not getting any errors. I'm just not certain of the correcting installation procedure. I will get there some day. As it is not allowing me to properly work the forum. Users can't reply to the postings and I think it may be because it wants the upgrade. Going to work on it later today.

Thanks again, Guys!

Login

Who's Online

74 user(s) are online (38 user(s) are browsing Support Forums)


Members: 0


Guests: 74


more...

Donat-O-Meter

Stats
Goal: $100.00
Due Date: Aug 31
Gross Amount: $0.00
Net Balance: $0.00
Left to go: $100.00
Make donations with PayPal!

Latest GitHub Commits