xoops forums

moss

Just popping in
Posted on: 2013/2/18 12:01
moss
moss (Show more)
Just popping in
Posts: 31
Since: 2009/10/28
#31

Re: chat module for xoops

I forgot AJAX-Chat. I tried a xoops module adaptation of this...

Too complicated and too much things for me and my users. There are many and many options

irmtfan

Module Developer
Posted on: 2013/2/19 1:41
irmtfan
irmtfan (Show more)
Module Developer
Posts: 3419
Since: 2003/12/7
#32

Re: chat module for xoops

Unfortunately I cannot make any chat workable in my website other than shoutbox.
shoutbox using too much server resources and i had to uninstall it.

now i test aChat 0.24 beta but i find it unworkable:

1- It repeat shouts. I mean for example i post the message "hello" and in some times it repeat the message like this:

MYACOOUNT: hello

MYACOOUNT: hello

MYACOOUNT: hello

MYACOOUNT: hello

i can remember it is the main issue with all chat modules that refresh the page.

2- only admin can post messages. it is weird. i set permissions for registered users group in aChat module. then i check system -> groups -> registered users but aChat was correctly set for "registered users"

do you check this module with a registered users account?

also this achat needs a little corrections and features:

1- in aChat/class/messages:
in line 320
change this:
$myrow['uname'] = empty($myrow['uname']) ? XoopsUser::getUnameFromId($myrow['uid']) : $myrow['uname'];

with this:

$myrow['uname'] = empty($myrow['uname']) ? XoopsUserUtility::getUnameFromId($myrow['uid'],true) : $myrow['uname'];


to show real name instead of usernaname. We can add an option in preferences too.

2- in aChat/templates/aChat.css

iv#goftogoo_messages {
    
background-colortransparent;
    
border-top1px solid #DDDDFF;
    
text-alignleft;
    
border-left1px solid #DDDDFF;
    
border-right1px solid #AAAAAA;
    
border-bottom1px solid #AAAAAA;
    
overflowauto;
    
overflow-xhidden;
    
padding-left1px;
}


all hardcoded directions "left" should be removed.

3- in aChat/header.php

it is better to add a line:
error_reporting(0);



irmtfan

Module Developer
Posted on: 2013/2/21 3:17
irmtfan
irmtfan (Show more)
Module Developer
Posts: 3419
Since: 2003/12/7
#33

Re: chat module for xoops

Anybody can confirm these bugs?
I still dont have time to investigate them.
specially no.2
Quote:

2- only admin can post messages. it is weird.


I can see bug 1 in almost all chat modules.
we really need a bug free chat module. At this time features are not important, display issues or language issues are not important too. Only it should be bug free and dont consume too much resources.

Dante7237

Friend of XOOPS
Posted on: 2013/2/21 11:18
Dante7237
Dante7237 (Show more)
Friend of XOOPS
Posts: 277
Since: 2008/5/28
#34

Re: chat module for xoops

Send mail to webmaster at www.infernallogic.com when you have time. I'll be happy to open my chat up to public use for a short while so you can see it does work well.
Or register, up to you.

I have little or no community/registered user activity so it doesn't get the stress testing it needs, but its still functional.

xoobaru

Just can't stay away
Posted on: 2013/2/21 15:19
xoobaru
xoobaru (Show more)
Just can't stay away
Posts: 491
Since: 2010/12/2
#35

Re: chat module for xoops

Quote:

We really need a bug free chat module. At this time features are not important, display issues or language issues are not important too. Only it should be bug free and dont consume too much resources.


Looks do matter, bells and whistles dont. I tried xoopschat a long time ago that displayed the backgrould image twice on the same page and looked like crap. People are know to pay more for the prettiest cerial boxes in the store. They expect the same on the web.